Bg / En
Виртуална карта от Централна Кооперативна Банка
Виртуална карта от ЦКБ Централна Кооперативна Банка
Какво е VERIFIED BY VISA

Често задавани въпроси

1. Какво е виртуална предплатена карта
2. Какво е CVV2, CVC2 или секюрити код
3. Къде мога да плащам
4. Как да получа неизразходваната сума от моята карта
5. Какъв е срокът на валидност на виртуалната карта
6. Как мога да закрия моята карта
7. Какво е SMS известяване
8. Ако картата ми изтича

Общи условия

1. Какво е виртуална предплатена карта

Виртуалната карта е предплатена карта с логото на VISA, с която можете да пазарувате свободно в глобалната мрежа, на всички сайтове, обозначени с логото на VISA.

Виртуалната карта има само номер и няма физически носител. С тази карта ще разчитате на сигурност и защита на Вашите online плащания. По Ваш избор зареждате картата само с необходимата Ви сума непосредствено преди всяко пазаруване и получавате SMS на мобилния си телефон за всяко плащане

2. Какво е CVV2, CVC2 или секюрити код

При плащане в Интернет вместо полагане на подпис обикновено се въвежда код CVV2 за карта Visa и код CVC2 за карта MasterCard– трицифрифрен номер.
Популярното му название обикновено е секюрити код /security code/ или код за сигурност.
При стандартните карти Visa, Visa Electron и MasterCard, които имат физическа пластика, кодът е на гърба на карта, изписан в полето за полагане на подпис или след него в бяло квадратче с наклонен шрифт. При закупуване на виртуалната карта ще получите секюрити код за картата online или с SMS на мобилния си телефон, ако картата е заявена в офис на EasyPay или на ЦКБ.

3. Къде мога да плащам

• Плащате стоки и услуги в Интернет на български и международни сайтове
• Играете и се забавлявате в Интернет
• Резервирате хотели, купувате самолетни билети или наемате рент-а-кар.
• Поръчвате и плащате по телефон и e-mail
• Получавате печалби от игри във виртуалната карта и можете лесно да ги теглите
• Плащате в каквато валута пожелаете

4. Как да получа неизразходваната сума от моята карта

• Може да получите неизразходваната сума от Вашата карта във всеки клон на ЦКБ. Необходимо е да представите Вашата лична карта.
• Можете да наредите сума от виртуална карта към Ваша сметка в избрана българска банка. Максималната сума, която можете да преведете, е оставащата разполагаема наличност по картата, намалена с таксата за обработка на банков превод от 0.80 лв. При изтекла валидност на картата, сумата на превода ще бъде за цялата оставаща наличност, намалена с таксата за обработка на банков превод от 0.80 лв.
Наредената сума ще постъпи по Вашата сметка в рамките на максимум два работни дни.

Неизразходваната сума може да изтеглите на каса или преведете към сметка в българска банка най-рано 10 календарни дни след активиране на Вашата виртуална карта.

При изтичане срока на валидност на виртуалната карта, наличната сума по картата можете да изтеглите не по-рано от 30 календарни дни след датата на изтичане на картата. 

5. Какъв е срокът на валидност на виртуалната карта

Срокът на валидност на картата е шест месеца, считано от последния ден на месеца на издаването й, и изтича в 24.00 часа на последния ден от месеца, посочен при получаване на картата. Например, ако е отбелязано, че картата е валидна до 06/11 - това означава, че картата е валидна до 24.00ч на 30 юни 2011 г.

6. Как мога да закрия моята карта

Искане за закриване на картата можете да подадете в някой от офисите на ЦКБ АД.

7. Какво е SMS известяване

SMS известяването е услуга, с която получавате най-добрата защита от измами и злоупотреби. Когато използвате картата си, получавате SMS веднага, в момента на плащане. Защитени сте по всяко време и навсякъде - 24 часа в денонощието, не само в България, но и в чужбина. Получавате сигурност при извършване на плащания в Интернет, по телефон или e-mail. SMS известяването Ви дава спокойствие и сигурност за Вашите средства.

Получавате SMS на мобилния си телефон за:
• Успешните плащания - дата, час, информация за банкомата или ПОС терминала при търговеца, тип на транзакцията - плащане или теглене в брой, сума на плащането
• Неуспешните плащания - причината за невъзможността да се извърши плащането

нагоре

13. Ако картата ми изтича

Вашата карта е с валидност от 6 месеца и след изтичане на този срок тя автоматично се деактивира. По всяко време можете да заявите нова карта и да продължите да се наслаждавате на пазаруването в Интернет!
Ако имате налични средства, можете да изтеглите средствата от старата карта по един от следните начини:
• в офис на ЦКБ АД
• да наредите банков превод към друга Ваша сметка с регистрация на сайта.

При изтичане срока на валидност на виртуална Ви карта, можете да изтеглите наличната сума не по-рано от 30 календарни дни след датата на изтичане на картата. 

В случай, че данните за Вашата карта са компрометирани или имате съмнения за това, е необходимо незабавно да се обадите в ЦКБ, като обслужваща банка на EasyPay или в Борика, за да я блокирате:

В ЦКБ - денонощно на телефони:
(02) 9266 523 и (02) 9266 527
0889 934 694