Виртуална карта от Централна Кооперативна Банка
Виртуална карта от ЦКБ Централна Кооперативна Банка
Какво е VERIFIED BY VISA

Често задавани въпроси

1. Какво е виртуална предплатена карта
2. Как да закупя картата
3. Как получавам номера на картата си
4. Какво е CVV2, CVC2 или секюрити код
5. Къде мога да плащам
6. Как мога да заредя с още пари моята карта
7. Как да получа неизразходваната сума от моята карта
8. Какъв е срокът на валидност на виртуалната карта
9. Как мога да закрия моята карта
10. Какво е Verified by Visa
11. Какво е SMS известяване
12. Как да се грижа за сигурността на плащанията си
13. Ако картата ми изтича

Общи условия

1. Какво е виртуална предплатена карта

Виртуалната карта е предплатена карта с логото на VISA, с която можете да пазарувате свободно в глобалната мрежа, на всички сайтове, обозначени с логото на VISA.

Виртуалната карта има само номер и няма физически носител. С тази карта ще разчитате на сигурност и защита на Вашите online плащания. По Ваш избор зареждате картата само с необходимата Ви сума непосредствено преди всяко пазаруване и получавате SMS на мобилния си телефон за всяко плащане.

2. Как да закупя картата

Виртуална карта можете да закупите и в последствие да презареждате в брой или чрез друга Ваша карта:
• в Интернет като я захраните от друга Ваша карта след регистрация тук.
• в брой в над 1010 офиса на EasyPay или във всеки офис на ЦКБ.

Захранвате картата с каквато сума пожелаете от 20 до 2000 лева. Можете да зареждате картата си преди всяка отделна покупка. По този начин допълнително сами защитавате картата си.

3. Как получавам номера на картата си

Виртуалната карта има само номер и няма физически носител.

Получавате данните за картата си online при заявка в Интернет. При заявка в някои от офисите на EasyPay или на ЦКБ първата част от номера на картата си получавате веднага, а останалата част и секюрити кода с SMS до мобилния Ви телефон. По този начин данните за картата са разделени и само Вие ще разполагате с пълната информация за нея.

4. Какво е CVV2, CVC2 или секюрити код

При плащане в Интернет вместо полагане на подпис обикновено се въвежда код CVV2 за карта Visa и код CVC2 за карта MasterCard– трицифрифрен номер.
Популярното му название обикновено е секюрити код /security code/ или код за сигурност.
При стандартните карти Visa, Visa Electron и MasterCard, които имат физическа пластика, кодът е на гърба на карта, изписан в полето за полагане на подпис или след него в бяло квадратче с наклонен шрифт. При закупуване на виртуалната карта ще получите секюрити код за картата online или с SMS на мобилния си телефон, ако картата е заявена в офис на EasyPay или на ЦКБ.

5. Къде мога да плащам

• Плащате стоки и услуги в Интернет на български и международни сайтове
• Играете и се забавлявате в Интернет
• Резервирате хотели, купувате самолетни билети или наемате рент-а-кар.
• Поръчвате и плащате по телефон и e-mail
• Получавате печалби от игри във виртуалната карта и можете лесно да ги теглите
• Плащате в каквато валута пожелаете

6. Как мога да заредя с още пари моята карта

Ако изразходвате първоначално заредената сума във Вашата виртуална карта, можете да я презаредите отново в брой или чрез друга Ваша карта:
• в Интернет като я захраните от друга Ваша карта след регистрация тук.
• в брой в над 1010 офиса на EasyPay или във всеки офис на ЦКБ.

Захранвате картата с каквато сума пожелаете от 20 до 2000 лева.

7. Как да получа неизразходваната сума от моята карта

• Може да получите неизразходваната сума от Вашата карта в над 1010 офиса на EasyPay или във всеки клон на ЦКБ. Необходимо е да представите Вашата лична карта.
• Можете да наредите сума от виртуална карта към Ваша сметка в избрана българска банка. Максималната сума, която можете да преведете, е оставащата разполагаема наличност по картата, намалена с таксата за обработка на банков превод от 0.80 лв. При изтекла валидност на картата, сумата на превода ще бъде за цялата оставаща наличност, намалена с таксата за обработка на банков превод от 0.80 лв.
Наредената сума ще постъпи по Вашата сметка в рамките на максимум два работни дни.

Неизразходваната сума може да изтеглите на каса или преведете към сметка в българска банка най-рано 10 календарни дни след активиране на Вашата виртуална карта.

При изтичане срока на валидност на виртуалната карта, наличната сума по картата можете да изтеглите не по-рано от 30 календарни дни след датата на изтичане на картата. 

8. Какъв е срокът на валидност на виртуалната карта

Срокът на валидност на картата е шест месеца, считано от последния ден на месеца на издаването й, и изтича в 24.00 часа на последния ден от месеца, посочен при получаване на картата. Например, ако е отбелязано, че картата е валидна до 06/11 - това означава, че картата е валидна до 24.00ч на 30 юни 2011 г.

9. Как мога да закрия моята карта

Искане за закриване на картата можете да подадете в някой от офисите на ЦКБ АД.

10. Какво е Verified by Visa

Плащанията в Интернет на сайтове, обозначени с логата Verified by Visa /VbV/ или 3D SecureCode на MasterCard Ви гарантират най-съвременната система за сигурност при онлайн разплащанията. Транзакциите са с изключителна сигурност при обслужването на плащания с кредитни и дебитни карти посредством система за криптиран пренос на данни. Практически, при плащания от този вид няма риск данните на картата Ви да бъдат прихванати или компрометирани по какъвто и да е начин.

11. Какво е SMS известяване

SMS известяването е услуга, с която получавате най-добрата защита от измами и злоупотреби. Когато използвате картата си, получавате SMS веднага, в момента на плащане. Защитени сте по всяко време и навсякъде - 24 часа в денонощието, не само в България, но и в чужбина. Получавате сигурност при извършване на плащания в Интернет, по телефон или e-mail. SMS известяването Ви дава спокойствие и сигурност за Вашите средства.

Получавате SMS на мобилния си телефон за:
• Успешните плащания - дата, час, информация за банкомата или ПОС терминала при търговеца, тип на транзакцията - плащане или теглене в брой, сума на плащането
• Неуспешните плащания - причината за невъзможността да се извърши плащането

12. Как да се грижа за сигурността на плащанията си

Когато извършвате плащания в Интернет
• Уверете се в репутацията на Интернет търговеца преди да въведете данни за картата си. С цел защита на средствата, Ви препоръчваме да пазарувате на общоизвестни и надеждни сайтове и търговци!
• Преди да въведете информация за Вашата карта на даден адрес в Интернет се уверете, че той започва с https:// и на най-долния ред на браузъра има жълт катинар. Това означава, че въведената информация се кодира и не може да бъде прочетена от страничен потребител.
• Не отговаряйте на e-mail, в който изискват от Вас да препотвърдите данни за картата си или потребителско име и парола за Ваша регистрация в Интернет.
• Препоръчваме Ви да пазарувате в Интернет на сайтове, обозначени с логата Verified By Visa и 3DSecure на MasterCard. Това са най-съвременните системи, които осигуряват сигурност при преноса на данни и плащания на сайтове в Интернет.
Не давайте информация за потребителското си име, с което се регистрирате на сайта www.virtualcard.bg или за паролата са на никого. За да се предпазите от злоупотреби запомнете, че EasyPay или ЦКБ АД никога и по никакъв начин няма да изискат пълния номер и информация за Вашата карта или да поискат паролата Ви!

13. Ако картата ми изтича

Вашата карта е с валидност от 6 месеца и след изтичане на този срок тя автоматично се деактивира. По всяко време можете да заявите нова карта и да продължите да се наслаждавате на пазаруването в Интернет!
Ако имате налични средства по изтичащата карта, можете да ги използвате, като захраните онлайн новата си виртуална карта с тях. Ако предпочитате, можете да изтеглите средствата от старата карта по един от следните начини:
• в офис на ЦКБ АД
• на каса на Изипей АД
• да наредите банков превод към друга Ваша сметка с регистрация на сайта.

При изтичане срока на валидност на виртуална Ви карта, можете да изтеглите наличната сума не по-рано от 30 календарни дни след датата на изтичане на картата. 

 

В случай, че данните за Вашата карта са компрометирани или имате съмнения за това, е необходимо незабавно да се обадите в ЦКБ, като обслужваща банка на EasyPay или в Борика, за да я блокирате:

В ЦКБ - денонощно на телефони:
(02) 9266 523 и (02) 9266 527
0889 934 694

В БОРИКА - денонощно на телефони (02) 8705 149 и (02) 9706 623 (за да блокирате картата в БОРИКА е необходимо да знаете нейния номер)